60 dagar kvar! 30 Seconds to mars i Paris!


KRETA 2011

JOBBA! SHOPPA! UTGÅNG! PACKA! HEJ DÅ! READY FOR TAKE OFF! SWOSH! Ungefär så var det innan jag, Elin & Sanna åkte iväg till Kreta. Jobbade in i det sista och hade massor att göra innan vi for iväg.

När vi åkte till flygplatsen öste regnet ner riktigt ordentligt så vi kunde inte valt bättre tid att lämna långa landet brunsås på. Väderprognosen för kommande vecka kunde inte sett sämre ut heller.. Förutom dit vi skulle.. 40 grader och strålande sol. Hur bra som helst!

Flygresan gick toppen. Elin & Sanna var grymt nervösa innan, vilket jag inte riktigt kan förstå? Men de repade sig sedan. Vi fick nog världens bästa flygvärdinna med oss. Han hette Lars och var sjukt charmig och snygg. Bl.a underlandning stod han med oss längst bak i flyget och berätta roliga historier.

Vi hamnade i staden Platanias som ligger 20 min från Chania stad. Hotellet hette Marakis och låg mitt i centrum, bara ett stenkast ifrån alla barer, resturanger och caféer. Poolområde med 2 pooler, bar och rummen var städade och bra.

På dagarna låg vi vid poolen eller på stranden. Flöt runt på en luftmaddrass och läste böcker, hur underbart som helst. På kvällarna gjorde vi oss iordning och gick ut o åt följt av lite utgång. Hittade ett riktigt bra ställe som heter Splendid, verkade vara ett av de mest populära ställena i stan.

En av dagarna tog vi bussen till en av Greklands finaste stränder, Elafonissi. Resan tog ca 2 timmar och då åkte man på riktigt smala bergsvägar genom små bergsbyar, berg & dalar. Riktigt häftigt. Dock tycker jag stranden var lite överskattad. Visst var den sjukt fin. Klarblått vatten och vit strand.. men jag hade högre förväntningar.

Hur som helst så hade vi en sjukt bra vecka, och jag kan absolut rekommendera Kreta!

(bilder kommer i ett eget inlägg)

//Lovisa


Hem ljuva hem!



Natten till Söndag landade jag, Sanna & Elin åter på Svensk mark efter 1 vecka på Kreta. Efter en kall flygresa som vi sov oss igenom var det inte sådär jättegött och komma hem till ett regningt och kallt Sverige, MEN självklart uppskattat att komma hem till sina grejer, framför allt sängen.

Vi hade en toppenvecka med mycket sol, bad, värme, festligheter och god mat. Har levt på chicken sovlaki och Tsatsiki. Bilder och text om resan kommer imorgon!!

Nu tänkte jag gå och lägga mig och läsa lite efter en dag med skola, och som avslutades med prinsesskalas hos Elin som fyllde 22 år idag. Imorgon kanske det blir jobb, vet inget än eftersom mitt sommarvikariat nu är över och jag är tillbaka på Bemaningen.

GOD NATT!
Lovisa!

RSS 2.0